Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēlas spēki atraduši Gazā līdz šim lielāko ieroču ražotni ar pazemes darbnīcām, kuras, pēc viņu teiktā, izmantotas tāla darbības rādiusa raķešu ražošanai, kas spēj trāpīt mērķiem Izraēlas ziemeļos, atsaucoties uz Izraēlas Aizsardzības spēku (IDF) paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Armija norādījusi, ka papildus raķetēm darbnīcās teroristi izgatavojuši arī standarta munīcijas kopijas, piemēram, mīnmetēju lādiņus. Šīs darbnīcas caur pazemes šahtām esot savienotas ar tuneļu tīklu, kuri izmantoti, lai Gazas joslā transportētu izgatavotos ieročus cīņas vienībām.

IDF pirmdien kopā ar reportieru grupu apmeklējuši konkrēto vietu Bureijas teritorijā, kuru izpostījušas nedēļām ilgas bombardēšanas un sauszemes cīņas. Aģentūra norāda, ka virszemes darbnīcas zonā bijušas sakrautas dažādas metāla caurules, čaulu apvalki un citas detaļas, savukārt citā vietā bija redzami gari metāla statīvi ar iestiprinātām raķetēm. Tāpat bijis redzams lifts, kas vedis lejup tunelī.

Lifts ved no drošas vietas, kur tiek glabātas raķetes uz citām zonām tuneļu sistēmā, informējis IDF pārstāvis Daniels Hagari: "Vienā vietā tu izgatavo raķetes, citā vietā tās palaid."

Šī ir jaunākā atklātā vieta plašo tuneļu tīklā, ko IDF sagrābuši kopš operācijas uzsākšanas Gazā. Izraēla apgalvo, ka palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" apzināti izvieto militāro infrastruktūru, tostarp tuneļus, civilajās teritorijās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!