Foto: Shutterstock

Dienvidkorejas parlaments otrdien, 9. janvārī, pieņēma likumu, kas līdz 2027. gadam pilnībā aizliegs suņu gaļas tirdzniecību, ziņo raidsabiedrība BBC.

Likuma mērķis ir izbeigt gadsimtiem ilgo praksi ēst suņa gaļu. Pēdējo desmitgažu laikā suņa gaļa ir zaudējusi savu popularitāti, īpaši jauniešu vidū, norāda medijs.

Saskaņā ar likumu, suņu audzēšana vai kaušana tiks aizliegta, kā arī tās izplatīšana vai pārdošana. Vainīgajiem suņu nokaušanā varētu piemērot līdz par trīs gadiem cietumā, savukārt suņu audzētājiem vai gaļas pārdevējiem var tikt piemērots divu gadu cietumsods. Tomēr pati suņa gaļas lietošana uzturā nebūs nelikumīga.

Likums stāsies spēkā pēc trīs gadiem, dodot gaļas audzētājiem un restorānu īpašniekiem laiku atrast alternatīvus darba un ienākumu avotus. Iesaistītajiem būšot jāiesniedz vietējām varasiestādēm plāni par savu biznesu pakāpenisku apturēšanu.

Saskaņā ar valdības statistiku, 2023. gadā Dienvidkorejā bija aptuveni 1600 suņu gaļas restorānu un 1150 suņu fermu.

BBC norāda, ka iepriekšējās valdības, sākot jau no 80. gadiem, vairākkārt apņēmušās aizliegt suņa gaļas lietošanu uzturā, tomēr līdz šim tas nav izdarīts. Atbalsts aizliegumam ir ievērojami pieaudzis pašreizējā prezidenta Juna Sukjola laikā, kas līdz ar pirmo lēdiju ir lieli suņu mīļi. Pāris esot adoptējis sešus suņus un astoņus kaķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!