Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas kanclers Olafs Šolcs pirmdien, 8. janvārī, mudināja citas Eiropas Savienības (ES) valstis piegādāt Ukrainai vairāk militārās palīdzības, uzsverot, ka Berlīne ir lūgusi Briselei atgādināt par sabiedroto plānoto atbalstu Kijivai, norāda medijs “Politico”.

Preses konferencē Šolcs brīdinājis, ka, lai gan Vācija šogad plāno divkāršot tās militāro palīdzību Ukrainai līdz astoņiem miljardiem eiro, “ar to nepietiks, lai garantētu Ukrainas drošību ilgtermiņā”.

“Tādēļ es aicinu mūsu sabiedrotos ES arī pastiprināt centienus atbalstā Ukrainai. Līdz šim lielākās daļas ES dalībvalstu plānotās ieroču piegādes Ukrainai noteikti ir bijušas nepietiekamas. Mums vajadzīgas lielāks ieguldījums,” norādīja Vācijas kanclers.

Kanclera neparasti atklātie izteikumi, kas izskanējuši preses konferencē ar Luksemburgas premjerministru Luku Frīdenu, atspoguļo Vācijas amatpersonu pieaugošo neapmierinātību un bažas par to, ka citas ES valstis piegādājot Ukrainai nepietiekamu daudzumu militāro resursu, norāda “Politico”.

Šolcs skaidrojis, ka “iespējams” citas ES valstis plāno turpmākas ieroču piegādes, bet “mēs par tām nezinām”, līdz ar to Berlīne ir lūgusi ES uzzināt, kādu atbalstu tās plāno. Šolcs uzsvēra, ka “vēlākais” līdz nākamajam ES līderu samitam 1. februārī “mums ir nepieciešams pēc iespējas precīzāks pārskats, kādu konkrētu ieguldījumu mūsu Eiropas partneri šogad sniegs Ukrainas atbalstam”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!