Foto: EPA/LETA
Desmitiem ukraiņu bērnu no Krievijas okupētās teritorijas nogādāti Baltkrievijā un nosūtīti uz "ārkārtas izdzīvošanas apmācībām" kopā ar baltkrievu armiju, atsaucoties uz vietējo mediju ziņām, vēsta medijs "Politico".

Trešdien valsts televīzijas kanāls "Belarus 4 Mogilev" esot ziņojis, ka 35 bērni no Ukrainas austrumu pilsētas Atracitas, ko Krievija okupēja 2014. gadā, pārvesti uz Baltkrievijas austrumu pilsētu Mogiļevu, kur viņi apmācīti, "kā uzvesties ekstrēmās situācijās". Apmācības norisinoties ar Baltkrievijas militārpersonām.

Ziņojumā bērni, no kuriem daži ģērbušies treniņtērpos, uz kuru piedurknēm uzdrukāti Krievijas karogi, parādīti turoties viens pie otra un aizsedzot seju ugunsdzēsības mācību laikā.

Novembrī publicētā Jeila universitātes pētījumā atklājies, ka kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā uz 13 iestādēm visā Baltkrievijā nogādāti vairāk nekā 2400 bērnu vecumā no sešiem līdz 17 gadiem. Daudzi eksperti un organizācijas lēš, ka kopējais deportēto bērnu skaits varētu būt daudz lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!