Foto: AFP/Scanpix/LETA

Papua-Jaungvinejas galvaspilsētā izsludināts ārkārtas stāvoklis pēc tam, kad nemieros bojā gājuši 15 cilvēki, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Vairāk nekā 1000 karavīru atrodas gatavībā, "lai iejauktos visur, kur nepieciešams", ceturtdien paziņoja premjerministrs Džeimss Marape.

Grautiņos sadedzināti veikali un automašīnas, izlaupīti lielveikali. Nemieri sākušies pēc tam, kad trešdien policija uzsāka streiku saistībā ar algu samazināšanu, ko varasiestādes nosaukušas par kļūdu.

"Likuma pārkāpšana nenodrošina noteiktus rezultātus," uzrunā sacīja Marape. Viņš paziņoja, ka ārkārtas stāvoklis Portmorsbijā ilgs 14 dienas.

Lai gan līdz trešdienas vakaram lielākā daļa vardarbības bija ierobežota, pēc karavīru nosūtīšanas un policijas dienesta atsākšanas, premjers atzina, ka situācija "joprojām ir saspringta".

Portmorsbijas vispārējā slimnīca apstiprināja astoņus nāves gadījumus galvaspilsētā, savukārt vēl septiņi cilvēki ir miruši Lē pilsētā, kas ir valsts otrā lielākā pilsēta. Policijas prombūtne mudināja cilvēkus no galvaspilsētas nomalēm aplaupīt veikalus un izraisīt plašākus postījumus, BBC stāstīja vietējie iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!