Foto: EPA/Scanpix/LETA
Visi cietuma darbinieki, kuri tika sagrābti kā ķīlnieki cietuma nemieru laikā Ekvadorā ir atbrīvoti, ziņo cietuma vadība, uz kuras teikto atsaucas "Al Jazeera".

"Drošības protokoli un policijas un nacionālās armijas kopīgais darbs ļāva atbrīvot visus ķīlniekus, kuri tika turēti dažādos cietumos visā valstī," paziņoja SNAI cietuma vadība. Ķīlnieki, kas kopumā bija 158 cietuma apsargi un 20 administratīvie darbinieki, kopš pagājušās pirmdienas tika turēti par ķīlniekiem vismaz septiņos cietumos laikā, kad Dienvidamerikas valstī saasinās drošības krīze.

"Mēs esam atbrīvoti (..) Paldies Dievam, ka mēs visi izkļuvām drošībā," sociālajos medijos publicētajā video sacīja cietuma darbinieks, vicinot Ekvadoras karogu un stāvot pie viena cietuma Kotopaksi provinces dienvidu daļā.

Prezidents Daniels Noboa apsveica SNAI, policiju un bruņotos spēkus ar veiksmīgu cietuma darbinieku atbrīvošanu.

Drošības situācija Ekvadorā pēdējo nedēļu laikā ir strauji pasliktinājusies. Pieaudzis ar organizētās noziedzības sindikātiem saistīts vardarbīgo incidentu skaits, tostarp uzbrukums televīzijas studijai, kuru pagājušajā nedēļā veica bruņoti gangsteri, iztraucējot tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!