Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pakistāna ziņo, ka Irānas veiktos uzbrukumos otrdien tika nogalināti divi bērni un vēl trīs ievainoti, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Irāna paziņoja, ka tā uzbrukusi divām bāzēm, kas saistītas ar kaujinieku grupējumu "Jaish al Adl", vēsta ar valsts armiju saistīta ziņu aģentūra. Taču Pakistāna noraidīja uzbrukumu, nosaucot to par "nelikumīgu darbību", kas varētu novest pie "nopietnām sekām".

Pakistāna ir viena no deviņām pasaules valstīm, kurai ir kodolieroči.

Pakistāna ir trešā valsts pēc Irākas un Sīrijas, kuru pēdējo dienu laikā skāruši Irānas uzbrkumi. Irānas raķešu uzbrukums Pakistānai ir gandrīz bezprecedenta gadījums. Otrdienas trieciens skāra ciematu plašajā dienvidrietumu provincē Beludžistānā, kas atrodas pie Islāma Republikas robežas


Pakistānas Ārlietu ministrija paziņojumā stingri nosodīja Irānas uzbrukumu. Tā nosauca incidentu par "pilnīgi nepieņemamu", piebilstot, ka "vēl vairāk satrauc tas, ka šī nelikumīgā darbība ir notikusi, neskatoties uz to, ka starp Pakistānu un Irānu ir vairāki saziņas kanāli"

Pakistāna un Irāna šajā reģionā jau iepriekš ir cīnījušās ar bruņotiem separātistu grupējumiem, tostarp "Jaish al Adl". Drošība abās to kopīgās robežas pusēs, kas stiepjas aptuveni 900 kilometru garumā, ir bijusi ilgstoša problēma kā vienai, tā otrai valstij.

Teherāna ir saistījusi "Jaish al Adl" ar pagājušā mēneša uzbrukumiem robežas tuvumā, kuros gāja bojā vairāk nekā ducis Irānas policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!