Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 18. janvārī, ASV prezidents Džo Baidens komentēja, ka šonedēļ notikušās sadursmes starp Teherānu un Islamabadu liecina, ka Irāna šajā reģionā nav īpaši iecienīta valsts, ziņo aģentūra "Reuters".

Pakistānas armija ceturtdien veica atbildes triecienus kaujinieku grupējumiem Irānā divas dienas pēc tam, kad Teherāna paziņoja par uzbrukumiem divām bāzēm Pakistānā, kas saistītas ar kaujinieku grupējumu "Jaish al Adl".

"Kā jau jūs redzat, Irāna šajā reģionā nav īpaši iecienīta. Mēs pie tā strādājam un es nezinu, kur tas virzās," komentējis Baidens.

Jau ziņots, ka Irānas un ASV attiecības ievērojami eskalējušās laikā, kad huti turpina uzbrukt komerciālajiem kuģiem Sarkanajā jūrā, pat pēc tam, kad ASV pagājušajā nedēļā veica plašus triecienus pret to pozīcijām Jemenā. Huti, kurus finansiāli un militāri stutē Irāna, pastiprinājuši savus uzbrukumus kopš Izraēla Gazas joslā uzsāka karu pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās".

Baltā nama Nacionālās drošības koordinators Džons Kirbijs norādījis, ka Vašingtona cieši uzmana Irānas un Pakistānas sadursmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!