Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas ārlietu ministrs Tūbiass Bilstrēms otrdien, 23. janvārī, noraidīja Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna aicinājumu uz sarunām par Stokholmas centieniem pievienoties NATO, ziņo medijs "Politico".

“Es neredzu nekādu iemeslu sarunām šobrīd,” komentējis Bilstrēms, atbildot uz Orbāna aicinājumu Zviedrijas premjerministram Ulfam Kristersonam doties vizītē uz Ungāriju, lai pārrunātu valsts iespējamo dalību NATO. “Mēs, protams, ceram, ka Ungārija ratificēs Zviedrijas dalību pēc iespējas ātrāk,” norādīja ārlietu ministrs.

Vēstulē, kas otrdien nosūtīta Zviedrijas kolēģim Kristersonam, Orbāns aicinājis pārstāvi uz tikšanos, kā arī uzsvēris nepieciešamību pēc “spēcīgas savstarpējas uzticēšanās...starp Zviedriju un Ungāriju”.

Tāpat viņš vēstulē norādījis: “Es aicinu jūs pēc iespējas ātrāk apmeklēt Ungāriju, lai apmainītos ar viedokļiem par visiem kopīgo interešu jautājumiem, tostarp par mūsu sarežģītajām divpusējām attiecībām, turpmāko sadarbību drošības un aizsardzības jomā kā sabiedrotajiem un partneriem. Tāpat arī par Ungārijas gaidāmo prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē.”

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!