Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas armija pirmdienas paziņojumā norādījusi, ka tai Gazas dienvidu pilsētā Hanjunisā izdevies nogalināt vairāk nekā 2000 palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" kaujiniekus. Pilsēta pēdējo nedēļu laikā bijusi Izraēlas ofensīvas uzmanības centrā, vēsta medijs "Sky News".

Izraēlas armijas preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari paziņoja, ka militārajiem spēkiem izdevies neitralizēt divus no četriem "Hamās" bataljoniem ap blīvi apdzīvoto pilsētu. Viņš norāda, ka teroristi darbojās gan no virszemes pozīcijām, gan kilometriem garajiem pazemes tuneļiem.

"Mēs turpinām uzbrukumu Hanjunisas teritorijā. Mums plānā ir vairāk operatīvo misiju, lai likvidētu pārējo "Hamās" bataljonu militārās struktūras," paziņojumā norādīja Hagari. "Kopumā Hanjunisā mēs esam likvidējuši vairāk nekā 2000 teroristu virs un zem zemes," uzsvēra pārstāvis.

"Papildus tam mēs iznīcinājām arī nozīmīgu pazemes infrastruktūru, kurā atradām telpas ķīlnieku turēšanai, komandcentrus, ieročus, ražošanas telpas un izlūkošanas materiālus," uzskaitīja viceadmirālis.

Tāpat viņš norādīja, ka vairāk nekā 300 aizdomās turēto kaujinieku pēdējās nedēļas laikā ir aizturēti un nogādāti uz nopratināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!