Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sestdien ASV un Lielbritānijas spēki veikuši atkārtotu uzbrukumu hutu mērķiem Jemenā, atsaucoties uz mediju "CBS", vēsta britu raidsabiedrība "BBC".

Jemenā ASV karapsēks pašaizsardzības nolūkos veica triecienus pret sešām pretkuģu spārnotajām raķetēm, kas bija gatavas palaišanai Sarkanajā jūrā, paudusi ASV armijas Centrālā pavēlniecība (CENTCOM).

CENTCOM paziņojumā piebilsts, ka raķetes "izraisīja nenovēršamus draudus ASV Jūras spēku kuģiem un tirdzniecības kuģiem reģionā".

Pentagons apstiprinājis, ka 13 vietās Jemenā tika veikti triecieni pret 36 hutu mērķiem, piemēram, dziļi apraktām ieroču glabātavām, raķešu sistēmām un to palaišanas iericēm, pretgaisa aizsardzības sistēmām un radariem un helikopteriem.

"Šie precīzie triecieni ir paredzēti, lai izjauktu un pasliktinātu spējas, ko huti izmanto, lai apdraudētu globālo tirdzniecību un nevainīgu jūrnieku dzīvības, un tie ir atbilde uz virkni nelegālu, bīstamu un destabilizējošu hutu darbību," teikts CENTCOM paziņojumā.

Savukārt Lielbritānijas aizsardzības ministrija apliecinājusi, ka iznīcinātas divas dronu vadības stacijas, kas darbojās Jemenes rietumu krastā.

Uzbrukuma mērķis ir degradēt hutu spējas, paudusi CENTCOM.

ASV un Apvienotā Karaliste pagājušajā mēnesī sāka triecienus pret hutu mērķiem, jo Sarkanajā jūrā turpinājās uzbrukumi kuģiem.

Sadursmes Sarkanajā jūrā, tostarp uzbrukumi komerciālajai kuģniecībai kļuvuši par nopietnu problēmu jau vairāku mēnešu garumā, un ir daļa no plašākas drošības situācijas pasliktināšanās reģionā kopš "Hamās" pastrādātajām zvērībām Izraēlā pērnā gada 7. oktobrī.

Paralēli Rietumvalstu mēģinājumiem atturēt hutu uzbrukumus, Izraēla joprojām īsteno militāro operāciju "Hamās" pārvaldītajā Gazas joslā, mēģinot iznīcināt teroristisko organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!