Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas eksperti secinājuši, ka Krievija pagājušajā nedēļā pirmo reizi divus gadus ilgušajā karā gaisa triecienos izmantojusi hiperskaņas raķeti "Zircon", pirmdien paziņojis Kijivas pētniecības institūta vadītājs Oleksandrs Ruvins. Ukrainas pretgaisa aizsardzībai tas būšot jauns izaicinājums, ziņo ārvalstu mediji.

Kijivas Tiesu ekspertīžu zinātniski pētnieciskā institūta pārstāvis savā “Telegram” kanālā paziņojis, ka viņa institūts pabeidzis Krievijas 7. februāra uzbrukuma raķešu fragmentu sākotnējo analīzi. “Marķējums uz raķešu daļām un fragmentiem, sastāvdaļu un detaļu identifikācija un attiecīgā ieroča veida pazīmes” norāda, ka pirmo reizi kaujā okupanti izmantojuši “Zircon” raķetes, norādīts institūta paziņojumā, kas ir daļa no Ukrainas Tieslietu ministrijas, ziņo medijs CNN.

“Telegram” publikācijā arī pievienots video, kurā redzami desmitiem atlūzu gabalu, kas, domājams, ir no jaunās raķetes. Ruvins komentēja: “Šajā gadījumā mēs redzam elementus, kas ir raksturīgi “3M22 Zircon” raķetei. Dzinēja, stūres mehānismu detaļām un fragmentiem ir specifiski marķējumi.”

Aģentūra “Reuters” aicinājusi arī Krievijai komentēt šīs ziņas, tomēr atbilde nav saņemta.

Krievija iepriekš apgalvojusi , ka hiperskaņas raķetes “Zircon” darbības rādiuss esot 1000 kilometri. Militārie analītiķi esot brīdinājuši, ka raķetes iespaidīgais hiperskaņas ātrums varētu nozīmēt lēnāku pretgaisa aizsardzības reakcijas laiku, līdz ar to okupantiem izdotos uzbrukt lieliem, dziļiem un rūdītiem mērķiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!