Foto: Kadrs no video

Sestdien, kad Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Aleksandrs Sirskis pieņēma lēmumu par karaspēka daļu izvešanu no Avdijivkas, armijas Speciālo operāciju spēku komandsastāvs publiskojis unikālus video, kurā redzamas cīņas par Avdijivku no pilsētas aizstāvēšanas sākuma līdz aizsardzības operācijas beigām, vēsta UINAN.

Kņaza Svjatoslava Drosmīgā īpašā norīkojuma 3. atsevišķais pulks cīņās par Avdijivku piedalījies no kauju sākuma līdz pat noslēguma operācijas beigām.

"Šīs pilsētas aizstāvība gūla uz ukraiņu karavīru tūkstošu pleciem, karavīru no kājnieku, triecienu, artilērijas brigādēm, dažādiem specdienestiem un Ukrainas bruņoto spēku speciālo operāciju spēkiem", teikts video anotācijā.

Tiek atzīmēts, ka šī pulka operatoriem ticis izvirzīts ne mazums uzdevumu – izlūkošana un novērošana, kājnieku atbalsts, darbs ar droniem, artilērijas un aviācijas korekcija, uzbrukuma darbības, snaiperi, mīnēšana u.t.t., komandspēku akcentēto atstāsta UNIAN.

Video redzamais ir tikai neliela tā darba daļa, ko dara Speciālo operāciju spēku karavīri visā frontē, atzīmē UNIAN.

Foto: Kadrs no video

Jau ziņots, ka Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs sestdien uzsvēris, ka Avdijivka tiks atgūta, turklāt lēmums izvest karaspēku un saudzēt cilvēkus bijis pareizs.

Krievija uzbrukumiem Avdijivkai iepriekš piesaistīja visas rezerves, tostarp no citiem frontes virzieniem.

Piektdienas vakarā pilsētā turpinājās smagas kaujas un vairāki Ukrainas aizstāvji nonākca gūstā, piektdien vakarā paziņoja armijas grupējuma "Tavrija" komandieris Oleksandrs Tarnavskis.

"Pretinieks turpina artilērijas apšaudes un masīvu bombardēšanu, praktiski slaukot pilsētu nost no zemes virsas. Ienaidnieks uzbrukumā met visas rezerves, pārvietojot tās no citiem virzieniem, un cenšas pārraut mūsu aizsardzību," Tarnavski citēja aģentūra UNIAN.

Ģenerālis stāstīja, ka ukraiņu karotāji turas pretī, bet agresors skaitliski pārspēj aizstāvjus visos rādītājos – ar personālsastāvu, artilēriju, aviāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!