Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina uzsākusi izmeklēšanu pret Krievijas spēkiem par iespējamu nāvessoda izpildi sešiem neapbruņotiem ukraiņu karavīriem Avdijivkā un diviem karavīriem vienā no Doneckas reģiona ciematiem, ziņo aģentūra "Reuters".

"Ir sākta izmeklēšana par neapbruņotu Ukrainas karagūstekņu nošaušanu Avdijivkā un Veselē," savā "Telegram" kanālā paziņoja Doneckas apgabala prokuratūra.

Atsaucoties uz informāciju par "nāvessodu sešiem ieslodzītajiem" Avdijivkā, prokurori norādījuši, ka karavīri bija "nopietni ievainoti un gaidīja evakuāciju". Lai gan varasiestādes nenosauca avotu, norādīts, ka informācija izplatīta platformā "Telegram".

Ukrainas raidsabiedrība "Suspilne" citējusi armijas pārstāvi Dmitro Lijkhoviju, kurš apgalvojis, ka "joprojām nav iespēju apstiprināt vai atspēkot" slepkavības Avdijivkā, jo izmeklēšana turpinās. Tomēr viņš norādījis, ka tā nebūtu pirmā reize, kad Krievija pastrādā kara noziegumus.

Prokuratūra norāda, ka drona uzņemtā video fragmentā redzams, kā Krievijas karavīrs Veseles ciematā no tuva attāluma nošauj divus gūstā sagrābtus ukraiņu karavīrus. "Nevēloties atstāt ieslodzītos dzīvus, okupants viņus nogalina ar automātu," norādīja prokuratūra, neminot laiku, kad tieši incidents noticis.

Tāpat svētdien Ukrainas sauszemes spēki savā oficiālajā "Telegram" kanālā publicējuši drona video, kurā redzami formās tērpti cilvēki. Bruņots cilvēks, kas "Telegram" kanālā identificēts kā okupants, redzams tuvojoties divām personām, kas identificēti kā ukraiņi. Video Krievijas karavīrs abus ukraiņus nošāvis, norāda "Reuters".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!