Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Divas trešdaļas jeb 67% amerikāņu vēlētāju sacīja, ka 81 gadu vecais prezidents Džo Baidens ir pārāk vecs, lai efektīvi pildītu vēl vienu pilnvaru termiņu, atsaucoties uz jaunākās "Quinnipiac University" aptaujas rezultātiem, raksta portāls "Politico".

Salīdzinājumam – 57% amerikāņu sacīja, ka tas pats attiecas arī uz 77 gadus veco Baidena galveno politisko konkurentu Donaldu Trampu, kurš, visticamāk, pārstāvēs Republikānisko partiju gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Tikai 34 procenti sacīja, ka Baidenam ir garīgā sagatavotība, lai pildītu prezidenta pienākumus vēl uz četriem gadiem, bet 48 procenti uzskatīja, ka Tramps ir garīgi piemērots ietekmīgajam amatam.

Baidena vecums un bažas par viņa mentālās veselības stāvokli jau ilgstoši ir viens no galvenajiem "Ahileja papēžiem", kas būtiski samazinājis prezidenta iespējas tikt pārvēlētam. Šomēnes publicētā īpašā prokurora Roberta Hura ziņojumā teikts, ka Baidenam esot ļoti slikta atmiņa un ka intervijās ar izmeklētājiem viņš pat neesot spējis atcerēties, kad pildījis ASV viceprezidenta pienākumus.

Portāla "RealClearPolitics" publicētie vairāku aptauju vidējie rādītāji rāda, ka Trampam šobrīd ir neliels pārsvars pār Baidenu. Taču eksprezidents ir pārliecinoši priekšā Baidenam vairākos štatos, kuros parasti izšķiras vēlēšanu uzvarētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!