Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc aptuveni trīs gadus ilgām apspriedēm Ganas parlaments pieņēmis pretrunīgi vērtēto likumprojektu, kas aizliedz identificēties kā LGBTQ+ pārstāvim, ziņo medijs "Africanews".

Jaunais likumprojekts paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pat trīs gadiem ikvienam, kas notiesāts par piederību LGBTQ+ kopienai. Likums arī nosaka līdz pat piecu gadu cietumsodu par LGBTQ+ grupu veidošanu vai finansēšanu.

Likumprojekts vienbalsīgi apstiprināts trešdien, 28. februārī. Paredzēts, ka likumprojekts tālāk tiks nodots prezidentam Akufo-Addo, kurš to apstiprinās iekļaušanai likumā. Prezidents iepriekš komentējis, ka viņš likumu apstiprinātu, ja vairākums Ganas iedzīvotāju to vēlētos.

Parlamenta lēmums ir jaunākā pazīme par pieaugošu pretestību LGBTQ+ tiesībām konservatīvajā Rietumāfrikas valstī. Aizvadītajā mēnesi organizācija "Amnesty International" brīdinājusi, ka likumprojekts "rada būtiskus draudus LGBTQ+ piederīgo pamattiesībām un brīvībai".

Aktīvisti pauduši bažas, ka valstī sāksies "raganu medības" pret kopienu un tiem, kas aktualizē tai piederīgo tiesības.

Tāpat likums paredzot cietumsodu līdz pat 10 gadiem ikvienam, kas iesaistīts pret bērniem mērķētās LGBTQ+ kampaņās. Varasiestādēt iedrošinot sabiedrību ziņot tai par LGBTQ+ kopienas pārstāvjiem, informē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!