Baltijas televīzijas dienas Krievijā notiks oktobra beigās, un tajās aicinās piedalīties visas reģiona telekompānijas un raidorganizācijas, žurnālistiem pastāstīja projekta Latvijas koordinators sabiedriskās organizācijas "Demokrātisko vērtību un integrācijas neatkarīgā asociācija" (D.V.I.N.A.) projektu direktors Andrejs Jakovļevs.
Viņš pastāstīja, ka D.V.I.N.A. sadarbības partneris Baltijas televīzijas dienu rīkošanā ir Krievijas Nacionālā televīzijas un radio raidītāju asociācija un projektu atbalsta Krievijas Televīzijas akadēmija.

Baltijas televīzijas dienas Krievijā ilgs trīs vai četras dienas un notiks vienlaicīgi ar 6.Eirāzijas teleforumu, taču "Baltijas televīzijas dienas Krievijā būs atsevišķs pasākums ar savu programmu", pastāstīja Jakovļevs.

Televīzijas dienās aicinās piedalīties visas Baltijas valstu telekompānijas un raidorganizācijas, taču pagaidām Jakovļevam oficiālas sarunas ar telekompāniju pārstāvjiem vēl nav bijušas. Plānots, ka televīzijas dienās piedalīsies apmēram 30 Baltijas valstu pārstāvju. Televīzijas dienu programma vēl nav izveidota un apstiprināta, jo "tai jāatbilst visām Krievijas un Baltijas televīziju prasībām", norādīja Jakovļevs.

Viņš arī pauda, ka Latvijas Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis atbalsta Baltijas televīzijas dienu rīkošanas ideju un, ja būs iespējams, viņš apmeklēšot televīzijas dienu pasākumus.

Latvijā regulāri rīko Krievijas televīzijas dienas, un Baltijas televīzijas dienas Krievijā plānotas kā "simetrisks pasākums", norādīja Jakovļevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!