Pārtikas ražošanas iekārtu konstruktors un ražotājs "Peruza" pēdējo gadu laikā arvien biežāk izmēģina spēkus arī citās nišās, vienlaikus izgudrojot arvien jaunus veidus, kā efektīvākas padarīt zivju apstrādes iekārtas. Uzņēmuma izstrādātās tehnoloģijas iecienījuši ne vien tuvējo valstu uzņēmumi, bet arī zivju pārstrādes rūpnīcas Āfrikā un Filipīnās. Tieši Dienvidaustrumāzija ir reģions, kurā "Peruza" vēlas izplesties, jo šobrīd tam esot liels potenciāls, stāsta uzņēmuma valdes loceklis Roberts Dlohi.

Rakstu sērijā "Latvija var!" portāls "Delfi" stāsta par uzņēmīgiem cilvēkiem Latvijas biznesā, kuru idejas pārtop inovatīvos produktos, iekaro eksporta tirgus vai pašmāju klientu sirdis. Projekts top sadarbībā ar DNB.

1991. Arņa Pētrāņa gadā dibinātā "Peruza" sākotnēji orientējās vien uz vietējo tirgu, taču, laikam ejot, kļuva skaidrs, ka ar to vien nav gana, un šobrīd Latvijā tapušās iekārtas mēro ceļu uz dažnedažādām pasaules valstīm. "Informācija ceļo no mutes mutē. Tā mūs visbiežāk atrod. Ražotāji varbūt ar konkurentiem nedalās savās receptēs, bet informāciju par piegādātājiem viņi neslēpj," klientu atrašanu ārvalstīs komentē Dlohi. "Ar mums rēķinās, un ar mums būs jārēķinās vēl vairāk," viņš nosaka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!