Maize jau gadsimtiem bijusi daudzu cilvēku ikdienas mielasta sastāvdaļa, un tā tas ir arvien. Šajā tirgū konkurence ir sīva un, lai izceltos, vajag atrast savu "odziņu". Tas izdevies "premium" klases maizes ražotājam "ZeMaize" – uzņēmuma nelielajā ražotnē tapušo maizi klienti tā iecienījuši, ka piegādes dienās mēdz laikus ierasties pie veikala, lai tikai dabūtu siltu klaipiņu, stāsta "ZeMaizes" dibinātāja Irina Pētersone.

"ZeMaizes" ražotne, kurā saimnieko trīs maiznieces, atrodas privātmājā Pleskodālē, Rīgā. Ieejot ceptuvē, uzreiz sajūtams patīkams aromāts – krāsnī cepas auzu maizes klaipi, piepildot telpu ar vieglu siltas auzu putras smaržu. Ceptuves krāsnīs kopumā ietilpst vairāki desmiti kukuļu, katrs vienu kilogramu smags. Dziļāk atrodas sastāvdaļu plaukti, ledusskapis un logs, pie kura novietots garš galds, savukārt pie sienām piestiprinātas receptes.

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!