Limbažu rajona tiesa pasludinājusi spriedumu lietā, kur attiecības skaidrojuši Limbažu pilsētas domes darbinieki. No domes galvenā enerģētika Gunta Ikara Franča nolemts piedzīt kompensāciju domes izpilddirektoram un viņa palīgam par publiski izteiktajām nepatiesajām ziņām, piektdien laikraksts "Auseklis".
17. jūnija "Ausekļa" maksas publikācijā domes galvenais enerģētiķis Francis apsūdzēja izpilddirektoru Aināru Grīviņu un viņa palīgu Leonu Gerķi pret viņu vērstā psiholoģiskā terorā, lai piespiestu viņu uzrakstīt atlūgumu par aiziešanu no darba. Jūnija nogalē galveno enerģētiķi iesūdzēja Limbažu rajona tiesā par goda un cieņas aizskaršanu, pieprasot atsaukt ziņas, kā arī samaksāt katram 1000 latu sāpju naudas.

Pēc pāris nedēļām Francis iesniedza pretprasību par reāli nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu, lūdzot tiesu no abiem viņa priekšniekiem piedzīt pa 1000 latu no katra kā kompensāciju par ilgstoši veikto psiholoģisko vardarbību, mēģinot piespiest viņam uzrakstīt atlūgumu, kā arī organizējot apmelošanas kampaņu domei pakļautajās iestādēs.

Izvērtējot lietas apstākļus, tiesa nolēmusi, ka izpilddirektors un viņa palīgs pamatoti prasa nepatieso ziņu atsaukšanu "Auseklī". Prasība par mantiskās kompensācijas piedziņu apmierināta daļēji - Francim katram no prasītājiem kompensācijā jāmaksā 270 latu, no enerģētiķa piedzenami arī tiesas izdevumi 105 latu apmērā katram prasības rosinātājam.

Franča pretprasību tiesa noraidīja. Grīviņš atzinās, ka viņš tiesājas pirmoreiz, tiesā vērsies principa dēļ - nevarot taču publicēt avīzē visu, ko iedomājas. Viņu tiesas spriedums apmierina, jo galvenais nav bijis saņemt naudas kompensāciju, bet gan likt kolēģim aizdomāties par savu rīcību. Francis ar spriedumu nebija apmierināts un teicās to tuvākajās dienās pārsūdzēt Vidzemes apgabaltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!