Otrdien vakarā uz Jelgavas šosejas, iebraucot pretējā braukšanas joslā, sadursmi ar maršruta mikroautobusu izraisīja "Opel Combo" vadītāja, kura pēc notikušā policijai skaidrojusi, ka neatceras negadījuma apstākļus. Pasažieru mikroautobuss pēc sadursmes iebrauca grāvī un apgāzās, ziņo laikraksts "Zemgales Ziņas".
"Dievs stāvēja klāt – daži metri, un autobuss piezemētos kokā. Tad bez upuriem nebūtu izticis," pēc avārijas otrdienas vakarā atzina mikroautobusa Jelgava – Rīga šoferis Viktors. Vieglas traumas negadījumā guva divi cilvēki, bet mikroautobusam būs nepieciešams nopietns remonts.

"Opel Combo" sāka stūrēt pretējā braukšanas joslā, un tikai tādēļ, ka "Mercedes Benz" šoferis parāva stūri pa labi, tas nolauza vien spoguli, atminas notikušā aculiecinieks. Tūlīt aiz "Mercedes Benz" braucis SIA "Jelgavas Autobusu parks" (JAP) mikroautobuss Jelgava – Rīga, un tam no liktenīgās sadursmes vairs neizdevās izbēgt. Trieciena dēļ autobuss iebrauca grāvī un apgāzās uz sāna.

"Šķīda stikli, spēju domāt vienīgi par to, lai auto apstātos pirms koka. Pēc tam atceros, ka pasažieri jautāja, kā jūtos. Daži līda laukā pa logu, pārējie – pa avārijas izeju, bet man galvenais bija – visi sveiki un veseli," notikuma vietā atzina avarējušā mikroautobusa šoferis.

Kad atbrauca neatliekamā medicīniskā palīdzība, mediķiem vajadzēja līdzēt vien vadītājam, kuram plīstošie stikli bija sagriezuši seju. No stacionēšanas gan viņš atteicās. Mikroautobusa 16 pasažierus līdz Rīgai nogādāja satiksmes autobuss, kas garām brauca dažas minūtes pēc avārijas.

Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Ieva Sietniece informēja, ka likumsargi vakar saņēmuši informāciju, ka mediķu palīdzību galvaspilsētā meklējusi kāda 1987.gadā dzimusi avarējušā transportlīdzekļa pasažiere. Par traumu smagumu ziņu pagaidām nav.

Avārijas vaininiecei policija izelpā alkoholu nav konstatējusi, bet par notikušo viņa neko nemākot pastāstīt – neatceroties. Lietas apstākļus skaidros policija. Mikroautobusa šoferim šī ceturtdaļgadsimtu ilgajā darba pieredzē ir pirmā avārija. Pirms JAP viņš strādājis Rīgā par maršruta autobusa vadītāju. Sadauzītais mikroautobuss pēc avārijas tika nogādāts remontā. Par zaudējumu apmēru ziņu vēl nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!