Uzņēmums "Turkebab" pagaidām nesaskata tiešu saistību starp viņu produkcijas patērētājiem un saslimšanas gadījumiem "Positivus" festivālā, šādu viedokli portālam "Delfi" pauda "Turkebab" direktore Liene Uresina.
Festivāla laikā izsistie kases čeki liecina, ka "Turkebab" ēdienus lietojuši gandrīz 4000 festivāla apmeklētāju, liecina uzņēmuma iekšējās izmeklēšanā noskaidrotais.
"Turkebab" ir sazinājies ar Valsts Epidemoloģijas centru. Pēc sākotnējas informācijas aptaujājot cilvēkus ar saslimšanas simptomiem, vairāki bija ēduši "Turkebab". Diemžēl vairākos gadījumos hospitalizētie intoksicējušies cilvēki nespēja atcerēties, kur ēduši.
Vairāki hospitalizētie ēduši maltītes, arī šašlikus citās vietās, bet pasākuma laikā ne reizi pasākuma laikā nav ēduši "Turkebab".
Tāpat Uresina uzsver, ka gan pasākuma laikā, gan šo trīs dienu laikā visi "Turkebab" darbinieki, kuri lietoja tikai "Turkebab" pārtiku, ar nekādām veselības problēmām nav saskārušies.
""Turkebab" ir norūpējies par saindēšanās gadījumiem "Positivus" festivālā Salacgrīvā, kā arī par to iespējamo saistību ar Turkebab izbraukuma ēdināšanu. Parādoties aizdomām, uz vietas reaģējām nekavējoši un atbildīgi - gan sadarbojoties ar PVD, gan pieņemot lēmumu beigt tirdzniecību neskatoties uz to, ka pēc PVD pārbaudes un divu trūkumu novēršanas bija atļauja turpināt darbu," stāsta Uresina.
"Patlaban sadarbojamies ar visām institūcijām lai sekmētu cēloņu noskaidrošanu. Ir skaidrs, ka "Turkebeb" kā lielākais festivāla ēdinātājs ir piesaistījis uzraugošo institūciju uzmanību. Ceram, ka turpmāka izmeklēšana un analīžu rezultāti ļaus PVD noskaidrot intoksikācijas iemeslus gan visas sabiedrības, gan "Turkebab" interesēs," pauž uzņēmuma direktore.
Jau ziņot, ka nedēļas nogalē notikušajā festivālā "Positivus" 10 cilvēki vērsušies pēc medicīniskās palīdzības pēc saindēšanās ar ēdienu. Sākotnējā informācija liecina, ka, iespējams, visi šie cilvēki lietojuši "Turkebab" ēdienu.