Sestdien, 28.augustā Piena, Maizes un Medus svētku ietvaros Jelgavā no Lielupes tilta notiks pirmās Pūksprunguļu laišanas sacensības, portālam “Delfi” pastāstīja Jelgavas domē.
No 13:50 līdz 14:05 satiksmes drošības apsvērumu dēļ pār tiltu plānots slēgt satiksmi. Atkarībā no sacensību norises, tilta slēgšanas laiks var izrādīties arī īsāks kā plānots, tomēr autobraucējiem, kas šajā laikā plānojuši šķērsot Lielupes tiltu pilsētā, Lielupes sķērsošanai iespējams izvēlēties apvedceļu A8.

Pūksprunguļu spēle aprakstīta grāmatā "Vinnijs Pūks un viņa draugi". Spēlētāji no tilta malas iemet upē koka sprunguli un skrien uz otru tilta pusi skatīties, kura sprungulis atpeldēs pirmais. Jelgavā Pūksprunguļu laišanas sacensībās iespējams piedalīties ar jebkura izmēra koka sprunguli, pie kura piestiprināta zīmīte ar dalībnieka vārdu. Līdz finiša līnijai visātrāk atpeldējušais sprungulis tiks izcelts no upes un tā īpašnieks saņems balvu - medus podu. Sacensību vadītājs Ēriks Loks ir izstrādājis īpašu Pūksprunguļu iemešanas tehniku sacensību taisnīgai un drošai norisei.

Tūlīt pēc Pūksprunguļu sacensībām Lielupē pie Pils notiks no piena pakām izgatavoto laivu/plostu regate. Izgatavotās laivas uz ūdens notur vairāki tūkstoši tukšu piena paku. Šobrīd pieteikušās jau 18 komandas, kas cīnīsies par balvām deviņās kategorijās.

Šie divi notikumi ir daļa no Piena, Maizes un Medus svētku programmas, ko sestdien, 28.augustā visas dienas garumā organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra "Kultūra."

Svētkos piedalīsies piena produktu, maizes un medus ražotāji no visas Latvijas, notiks arī maizes un maizīšu cepšana; divi īsti degustācijas konkursi: "Atzītākais Latvijas medus" un "Atzītākais Latvijas jogurts", kuros apmeklētājiem vienkopus būs iespējams nobaudīt visdažādākos jogurtus un medu no visas Latvijas un balsot par garšīgāko. Vakarā apmeklētājiem būs iespējams piedalīties pasaules rekorda uzstādīšanā, apēdot pasaulē lielāko medusmaizi ar pienu. Divdesmit piecus metrus garu maizi vienā gabalā speciāli svētku vakaram izceps "Jelgavas maiznieks", šim nolūkam iepriekš izsitot caurumu maizes cepšanas ceha sienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!