Cūkas galvas siera recepte
Pagatavojot šo recepti, cūkas galvu pārcērt uz pusēm un novāra pusmīkstu. Pēc tam atgriež ādu, lielākos gabalus uzklāj uz mitras zalvjetes, pārkaisa ar sāli un pārziež ar sakultu olu. Pārējo gaļu sagriež garenās strēmelītēs. Tad uz ādas apaļā kaudzītē sakārto sagriezto gaļu, sadalot vienmērīgi liesos un treknos gabaliņus, pa starpām liekot šķēlītēs sagrieztus novārītus burkānus, kāļus, mazliet sellerijas un olas. Pēdīgi zalvjetes stūrus un malas sašuj kopā, izveido apaļu formu un vēl lēni vāra apmēram 1/2 stundu iepriekšējā buljonā. Gatavu mazliet atdzesina un nosloga, izveidojot siera formā. ''Galvas sieru'' pasniedz šķēlēs sagrieztu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit