Viens no populārākajiem Latvijas piektās desmitgades (1959 - 1968) cūkgaļas ēdieniem ir karbonāde. Lai arī vēlāk, mainoties desmitgadēm, gaļas daudzveidība Latvijas virtuvē ir palielinājusies, cūkgaļas ēdieni joprojām ir iecienīti un populāri. Izmēģini vienu no cūkgaļas "ziedu laiku" receptēm, kas raksturo Latvijas piekto desmitgadi!

Sautētas cūkas karbonādes recepte
Cūkas gaļa (karbonāde) 129 g
Sāls
Garšvielas
Milti 4 g
Sviests 8 g
Tomātu biezenis 3 g
Sīpoli 59 g
Ķimenes 0,5 g
Ūdens
Skābs krējums 60 g

Karbonādes sadala, viegli ar gaļas āmuru izdauza, pārkaisa sāli, piparus, pēc tam miltus un karstā sviestā cep no abām pusēm brūnu. Notīrītus sīpolus pārgriež uz pusēm, tad sagriež šķēlītēs, kastrolī ieber kārtu sīpolus, daļu no ķimenēm, virsū liek kārtu apceptās karbonādes, pārkaisa sīpolus, pārējās ķimenes, pieliek tomātu biezeni, pielej buljonu un sautē. Kad sīpoli pusmīksti, pieliek skābo krējumu un sautē karbonādes gatavas. Gatavās karbonādes pasniedz galdā ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, pārlej ar mērci un rotā ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!