Šašlika recepte
800 g mīkstas, liesas gaļas, sīpoli, pipari, ķiploki, citrona sula, etiķis vai vīns, sāls, zaļumi. Gaļas mīkstumu atdala no cīpslām, sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, smalkiem pipariem, pētersīļu zaļumiem un pārslaka ar citronu sulu, etiķi vai skābo vīnu. Gaļu sablīvē, uzliek slogu un atstāj vēsā vietā 4 stundas vai ilgāk. Iemarinētos gaļas gabalus uzsprauž uz metāla iesma. Šašliku cep uz kvēlošām oglēm, cepeškrāsnī uz restēm vai speciālās elektriskās šašlika krāsniņās. Pasniedz ar tkemali (Kaukāza plūmju mērci) vai tomātu mērci un vārītiem, irdeniem rīsiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit