Arī garšvielas bija deficīta preču sarakstā, tāpēc pārsvarā lietoja sāli, piparus un lauru lapas. Pievienotais sintētiskais etiķis un cukurbiešu cukurs pārņēma ēdienu garšu. Tā kā iespējas bija ierobežotas, padomju pavāri un pavārgrāmatu autori centās radīt iespaidu par dažādību, lietojot radošus, tēlainus un bieži abstraktus ēdienu nosaukumus un attīstot ēdienu dekorēšanu. Izdekorēts, pat visvienkāršākais ēdiens kļuva svētku galda cienīgs.
Padomju svētku galdam bija divas raksturīgas iezīmes: nepieciešamība demonstrēt deficīta produktus un viesu uzņemšana pārsvarā pie aukstā galda. Abas šīs iezīmes var ilustrēt ar vienu ēdienu – visās viesībās populāro rasolu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit