*Reklāmraksti 2017 - 8905
Foto: Publicitātes foto
2000. gadi radīja iespējas daudz reālāk iepazīt pat visai eksotiskas ārzemju virtuves. Latvija iestājās Eiropas Savienībā, daudziem kļuva pieejami tuvāki un tālāki ceļojumi, interneta pieejamība nodrošināja informāciju, kopējais labklājības pieaugums – daudzveidīgu un kvalitatīvu importēto preču pieejamību Latvijā.

Šis ir laiks, kad Latvijā tiek izdotas pasaulē zināmu autoru pavārgrāmatas, kas iepazīstina ar mūsdienu Eiropas gastronomijas tendencēm. Ievērojami mazāk tiek izdotas latviešu valodā sarakstītas pavārgrāmatas, turklāt nereti joprojām tās bija recepšu kolekcijas bez autora. Pavārgrāmatu tonis kopumā kļūst emocionālāks, personiskāks, retāk – lakonisks.

Kā raksturīgu perioda iezīmi var minēt ārzemju virtuvju apgūšanu un iespējami precīzu atdarināšanu. Latvijas iedzīvotāji iemācījās novērtēt, atpazīt un pagatavot līdz šim nepieejamus ēdienus, par nozīmīgu jēdzienu kļuva autentiskums, tika izkopta gaume un attīstīta garša. 1990. gados tikai daži varēja teikt, ka viņiem garšo olīvas, pūdētais siers un "skābie" vai "sausie" vīni. 2000. gados šīs garšas jau bija labi zināmas un pavārgrāmatas mācīja lietot dažādas garšvielas un garšaugus, izmantot fondī katlu, sarullēt suši utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!