*Reklāmraksti 2017 - 8939
Foto: Publicitātes foto
Laikam ejot, arī desmitajā desmitgadē Latvijas virtuvē turpina ieplūst ārzemju virtuves pieredze, kas sajaucas ar vietējām tradīcijām un produktiem. Līdzīgas tendences vērojamas arī citās valstīs – šajā periodā tiek novērtēts ne tikai vietējs, bet arī sezonāls ēdiens.

Arī šoreiz to, kā sabiedrība uztver ēdienu un ar to saistītās tradīcijas, ietekmē sabiedriskā ēdināšana. Pirmie par kulināro pašapziņu sāk runāt restorānu pavāri. Šīs profesijas prestižs un autoritāte ir stipri cēlusies, tāpēc pavāru idejas un ieteikumi nonāk arī mājas virtuvē.

Arvien ietekmīgs informatīvais resurss ir internets, īpaši kulinārie emuāri, kuri starp citu ataino vēl vienu pasaulē populāru tendenci – "ēdiens bez". Piemēram, bez glutēna, bez laktozes, bez gaļas vai pat vegānisks. Protams, sojas vai tempes gaļa pilnībā nevar aizvietot gaļas ēdienus, taču rada iespaidu par gaļas klātbūtni un uzturvērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!