Arī šoreiz to, kā sabiedrība uztver ēdienu un ar to saistītās tradīcijas, ietekmē sabiedriskā ēdināšana. Pirmie par kulināro pašapziņu sāk runāt restorānu pavāri. Šīs profesijas prestižs un autoritāte ir stipri cēlusies, tāpēc pavāru idejas un ieteikumi nonāk arī mājas virtuvē.
Arvien ietekmīgs informatīvais resurss ir internets, īpaši kulinārie emuāri, kuri starp citu ataino vēl vienu pasaulē populāru tendenci – "ēdiens bez". Piemēram, bez glutēna, bez laktozes, bez gaļas vai pat vegānisks. Protams, sojas vai tempes gaļa pilnībā nevar aizvietot gaļas ēdienus, taču rada iespaidu par gaļas klātbūtni un uzturvērtību.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit