Tendences rāda, ka industrializācija atstās pozitīvu ietekmi uz cilvēkresursu izmantošanu. Turpināsies cilvēku darba aizstāšana ar mūsdienu tehnoloģijām tajās jomās, kur tas ir iespējams un nepieciešams, jo kulinārijas industrijā cilvēks ir pats svarīgākais un dārgākais resurss.
Turpina M. Sirmais: "Gan restorāniem, gan mājsaimniecībām talkā nāks rūpnīcas, kuru pārtiku joprojām redzēsim veikalu un lielveikalu plauktos, piemēram, vitrīnās sagrieztus gaļas gabaliņus – jau ar pievienotajām garšvielām un mērcēm. Tas, protams, nenozīmē, ka pārtikas produktus tostarp gaļu vairs nevarēsim nopirkt no zemnieku saimniecības – drīzāk notiks pārtikas ražošanas standartizēšanās. Tās rezultātā visos pārtikas ražošanas ķēdes posmos tāpat kā līdz šim būs pieejami droši un kvalitatīvi pārtikas produkti, kas pakārtoti vienotiem standartiem.