Foto: DELFI

Portāls "Delfi" ceturtdien vēstīja, ka uzņēmuma "Fisom" organizētā ekskursija, kas dēvēta par "nometni" sērfošanai Portugālē, tikai daļēji sasniedza tās mērķi – divi no trim autobusiem ar jauniešiem vecumā aptuveni no 13 līdz 20 gadiem ir palikuši kādā kempingā Spānijā, savukārt organizatori nav sasniedzami. Pēc publikācijas gan sociālajos medijos lasāmi, gan "Delfi" redakcijā saņemti vairāki stāsti par jauno cilvēku un viņu vecāku pieredzi saistībā ar SIA "Fisom" organizētām ekskursijām.

"Šeit raksta trīs meitenes no "Fisom" brauciena, kuru autobuss beigās nonāca Portugālē. Gribu piebilst, ka ceļā brauca veseli trīs autobusi. Taču tas nenozīmē, ka mums nekas nenotika. Paša brauciena sākumā mūsu autobuss saplīsa Slovēnijā, un pakaļ neviens nebrauca. [..] Pēc Madrides apskates, kad bija jābrauc uz Lisabonas kempingu mūs izlaida gulēt uz zemes Madrides benzīntankā, un tika teikts, ka tajā rajonā ir skorpioni. [..]," teikts meiteņu vēstulē portālam "Delfi".

Kas ir skandālā ievītā "Fisom"?

1997. gadā dzimušais, žurnāla "Ir" raksturots kā ar lielu atvērtību idejām un pasaulei apveltīts un dedzīgs jauns cilvēks, Matīss Dālbergs ir vienīgais "Fisom" (Freedom is a State of Mind) īpašnieks un arī šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Par viņu un viņa uzņēmumu iepriekš kā par interesantu veiksmes stāstu rakstījis arī portāls "Delfi".

Pēc "Lursoft" datiem SIA "Fisom" reģistrēta 2021. gada martā. Kā darbības veids norādīti tūrisma operatoru pakalpojumi. 2022. gadu, kas ir pēdējais gads, par kuru ir pieejams darbības pārskats, "Fisom" noslēdzis ar 356 396 eiro apgrozījumu un 33 452 eiro zaudējumiem. Aizpērn uzņēmumā strādājuši divi cilvēki. Tāpat "Fisom" 6. augustā bija nenokārtotas saistības ar valsti – 4224 eiro nodokļu parāds Valsts ieņēmumu dienestam, liecina "Lursoft" dati.

Dālbergs ir arī patiesais labuma guvējs 2021. gadā reģistrētam nodibinājumam "Fisom jauniešu atbalsta fonds". Tam kā darbības mērķis norādīts "ar nodibinājuma un ziedojumu līdzekļiem veicināt jauniešu izglītību un izpratni par izglītības nozīmi, kā arī veicināt iespējas jauniešiem papildināt un iegūt zināšanas par kultūru, veicināt izpratni un veselīgu dzīvesveidu". Jau pērn tika sākta šī nodibinājuma likvidācija, kas vēl nav noslēgusies.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!