Foto: Shutterstock

Nākamā gada valsts budžeta plānā Labklājības ministrija (LM) iekļāvusi virkni priekšlikumu, tai skaitā, paredzot pārskatīt ģimeņu materiālo atbalstu. Ko par šiem piedāvājumiem domā Daudzbērnu ģimeņu apvienībā, kādas izredzes priekšlikumiem saņemt prasīto finansējumu, ņemot vērā, ka galvenā prioritāte budžeta plānošanā ir drošība, skaidro portāls "Delfi".

Attiecībā uz bērna piedzimšanas pabalsta, bērna kopšanas pabalsta un ģimenes valsts pabalsta pārskatīšanu LM iesniegtie priekšlikumi paredz vairākas izmaiņas.

No 2025. gada 1. aprīļa bērna kopšanas pabalstu (t.sk. piemaksu par dvīņiem vai trīņiem) līdz bērna pusotra gada vecumam LM plāno palielināt no 171 eiro līdz 377 eiro, apmēru sasaistot ar ienākumu mediānu (50% apmērā no ienākumu mediānas, noapaļojot līdz veseliem eiro). Vienlaikus plānots nākotnē atteikties no bērna kopšanas pabalsta izmaksas par bērnu vecumā no 1,5-2 gadiem, ievērojot tiesiskās paļāvības principu.

Kā norāda ministrijā, šim pasākumam nepieciešams papildu finansējums pamatbudžetā: 2025. gadā – 38,9 miljoni eiro, 2026. gadā – 63,3 miljoni eiro, 2027. gadā – 71,3 miljoni eiro un 2028. gadā – 78,6 miljoni eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!