Foto: Privātais arhīvs

Cītīgākie gulētāji 4. maija rītā vēl pat nebija modušies, kad Toms Komass jau bija pieveicis 107 kilometrus garo skrējienu Rīga–Valmiera. Tas sākās tieši pusnaktī uz 4. maiju pie Brīvības pieminekļa, un Komasam bija nepieciešamas vien septiņarpus stundas, lai labotu paša rekordu un burtiskā nozīmē noskrietos "līdz kliņķim", jo šī skrējiena finišs ir Valmieras svētā Sīmaņa baznīcas durvju rokturis.

Teorētiski Rīga–Valmiera ir skrējiensoļojums, jo daudzi izaicinošo distanci mēro lēnā riksītī vai pat soļojot, bet Komasa finiša laiks liecina, ka viņš patiešām ir skrējis, jo viņa vidējais temps kilometrā bijis pat raitāks par 4 minūtēm un 15 sekundēm. Daudzi skrējēji šādā tempā nespēj mērot daudzkārt īsākas distances, kur nu vēl 107 kilometrus. Komass pats vairs neuzskata, ka šis skrējiens ir izaicinājums. "Tas kādreiz bija izaicinājums. Bet tagad man vislielākais izaicinājums ir spēt sagatavoties," viņš paskaidro.

Panākumi krājās ātri

Skrējiensoļojums Rīga–Valmiera tiek rīkots jau desmito gadu, un tā mērķis ir vākt ziedojumus bērniem ar invaliditāti, vēsta biedrība "Ultrataka". Komass šim skrējienam gatavojies aptuveni pusgadu. "Tas ir garš periods. Ziemas gatavošanās periods ir veltīts tieši skrējienam Rīga–Valmiera. Aptuveni pieci līdz seši mēneši ir mans lielākais izaicinājums, lai spētu pietiekami kvalitatīvi sagatavoties skrējienam un tikt galā ar visām papildu lietām, kas ir darbs un ģimene, arī izvairīšanās no visāda veida saslimšanām," klāsta sportists.

Sportam aktīvāk Komass pievērsās vien 2017. gadā, kad darba dēļ ar ģimeni bija apmeties uz dzīvi Vācijā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!