Foto: LETA

Skaitliski maza, bet stabila – tā īsumā koalīciju raksturo tās pārstāvji. Ar tai esošajām 52 balsīm rudenī pietiktu, lai apstiprinātu nākamā gada budžetu. Finansējuma pārdale 2025. gadam būs pārbaudījums valdības vienotībai. Koalīcijas skaitliskā izteiksme nozīmē, ka vien pāris deputātu domu maiņa vai iespītēšanās var izsaukt krasas pārmaiņas valdības sastāvā.

Kas šobrīd dod paļāvību, ka visi 52 koalīciju pārstāvošie deputāti būs lojāli pašu valdībai? Vēl jūnijā - pāris dienas pēc tam, kad Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" vēstīja par Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) solījumu, ka rudenī būs vismaz 53 balsis, ar kurām apstiprinās budžetu, - situācija mainījās, jo no partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijas izstājās Edgars Zelderis. Vai un kā koalīcija strādā pie valdības skaitliskas paplašināšanas? Kas gaidāms rudenī un tālākā pārredzamā nākotnē, tuvojoties 2025. gada pašvaldību vēlēšanām? To "Delfi" skaidro, jautājot koalīcijas un opozīcijas pārstāvjiem, kā arī politikas vērotājiem.

Kas īsti notika "Progresīvajos"?

16. jūnijā raidījums "de facto" pārraidīja sižetu, paužot, ka Siliņa solījusi 53 balsis, ar kurām rudenī Saeima apstiprinās nākamā gada budžetu. Trīs dienas pēc sižeta pārraidīšanas, 19. jūnijā, situācija jau mainījās. No partijas "Progresīvie" frakcijas izstājās deputāts Edgars Zelderis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!