Foto: LETA, Shutterstock

Studentiem, kas vēlas mācīties Rīgas Stradiņa universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (RSU SZF), lieti noderētu krietns mantojums vai laimests loterijā. Šajā fakultātē studijas lielākoties ir maksas atšķirībā no Latvijas Universitātes (LU), kur studentam tikt pie budžeta vietas ir krietni labākas izredzes.

Kur sakņojas izsenais stāsts, kādēļ RSU SZF nav tik daudz valsts apmaksātu studiju vietu kā ļoti līdzīga profila fakultātē LU? Vai tas nerada negodīgu konkurenci? Un – vai ilgstošā kārtība varētu mainīties, skaidro "Delfi".

Budžeta vieta – "izdzīvošanas jautājums"

Laura pēdējās desmitgades laikā bija studentes godā gan LU SZF, kur ieguva bakalaura grādu, gan arī RSU SZF, kur turpināja maģistra līmeņa studijas. Bakalaura līmeņa studijās mācīties par valsts līdzekļiem bija "izdzīvošanas jautājums". "Man vecāki teica, ka nemaksās par studijām. Sapratu, ka strādāšu un studēšu neklātienē, vai arī, ja gribu pilna laika studijas, man jāstudē budžeta vietā. Kad pieteicos studēt, man budžeta vieta bija tieši LU SFZ. Tas bija tas galvenais kritērijs, kāpēc tur studēju, lai gan bija arī citas programmas, kas interesēja," viņa stāsta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!