Foto: LETA, DELFI kolāža

Rīgas domes deputāts Valters Bergs, kurš ir arī viens no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) dibinātājiem, nule atstājot šīs partijas valdes locekļa amatu, atstāja arī pašu partiju. Tai vairs nav cerību, viņš uzskata. "Ja jums uzticētu sasistu krūzīti, protams, jūs šīs lauskas varat salīmēt un salikt kopā. Bet, katru rītu dzerot kafiju, nāksies skatīties uz šīm savienojuma vietām, rētām," ar metaforu viņš paskaidro savas prognozes JKP nākotnei. Pagaidām šim politiskajam spēkam ir palicis tikai viens kapteinis – Gatis Eglītis, taču – cik tālu partiju var aizstūrēt?

Zaudēta politiskā niša

Kādu guvumu partijai var nest restarts? Viedokļi atšķiras arī pašas partijas nu jau bijušo un esošo biedru vidū. Bergs uzskata, ka vēlētāju uzticība ir zaudēta un izlietu ūdeni vairs nesasmelt. Lai partiju ievēlētu Rīgas domē, tai vajadzētu iegūt vismaz 10 000 vēlētāju atbalstu. "Tas skaits ir pietiekami liels. Es nejūtu šobrīd šādu vilkmi," viņš norāda.

Savukārt partijā palikušie šobrīd cer uz jaunu valdi un no tās izrietošo partijas atdzimšanu. Skeptisks par šo ieceri gan ir arī politologs Rozenvalds. Pēc viņa domām, JKP ir neatgriezeniski zaudējusi savu nišu. "Mana izpratne ir tāda, ka par JKP tās ziedu laikos nobalsoja, pateicoties pretkorupcijas aspektam. Tur bija Juta Strīķe. Tas skanēja. Viņa varēja aicināt caur sevi," teic Rozenvalds. Viņaprāt, līdz ar Strīķes došanos mūžībā partija šo pretkorupcijas nišu zaudēja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!