Foto: Publicitātes foto, kolāža: DELFI

Lietotas riepas no Skandināvijas, sānslīde aplī ar kravas busu un viegli joki radošās komandas "Edart TV" sižetos Austri Jansonu vairāku gadu laikā padarīja par mikroslavenību. Citiem vārdiem – kamēr vairums par Riepu Austri neko nezināja, noteiktās aprindās viņa ikdienai "TikTok" un "Facebook" sekoja līdzi tūkstoši. Pēc tam, kad Austrim diagnosticēja multiplo sklerozi, "Edart TV" publicēja interviju ar viņu, aicinot ziedot vīrieša ārstēšanai.

Viņš pats iepriekš atklājis, ka kopumā saziedoti aptuveni 37 tūkstoši eiro. Austra rīcība, publiski paustie paziņojumi, kā arī fakts, ka viņam nozīmētā ārstēšanās ir valsts apmaksāta, ziedotājiem gan likusi uzdot jautājumus, kur šie līdzekļi ir palikuši. Līdz šim tos, kas šo jautājumu uzdevuši, Austris nosaucis par apmelotājiem.

Riepu Austra riepu bizness

Sociālo tīklu nozīmi savas uzņēmējdarbības attīstīšanā Austris uzķēris jau pirms teju desmit gadiem. Aktīvā rosība "Facebook" padarīja viņu par vienu no atpazīstamākajām sejām sīvajā konkurencē starp Jelgavas riepu uzņēmumiem. Viņa uzņēmējdarbības modelis, kā viņš pats 2016. gadā stāstīja raidījumā "Veiksmīgs uzņēmējs Latvijā", balstījās uz lietotu riepu ievešanu no Skandināvijas valstīm, to pārdošanu un montēšanu paša servisā.

Šī uzņēmējdarbības niša savulaik attīstījās, manīgiem darboņiem no Ziemeļvalstu servisiem savācot tur vietējo drošības normu dēļ par nederīgām uzskatītās riepas. Ar laiku skandināvu servisi cīņā ar nelūgtajiem atkritumu pārkrāmētājiem un aizvedējiem riepas sagrieza vai arī tās piedāvāja nopirkt par simbolisku samaksu. "Austra riepu centrā", kā apgalvoja īpašnieks, iegādājamās riepas esot oficiāli pirktas, bet kādā "Edart TV" veidotā sižetā viņš demonstrēja arī, kā izskatās sagraizīts eksemplārs.

Lai gan sociālajos tīklos publiskotie ieraksti liecināja par aktīvu "Austra riepu centra" rosību, tā finanšu rādītājos tā neatspoguļojās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!