Foto: LETA

Rīta agrumā izņēmu kārtējo paciņu no Igaunijas pasta kompānijas "Omniva" pakomāta. Nolieku to blakus sēdeklī un braucu uz Latvijas valstij piederošā "Latvijas Pasta" Carnikavas pasta nodaļu. Tā pēdējo nedēļu laikā tapusi slavena: iepriekš plānotā, bet nu uz laiku atliktā "Latvijas Pasta" nodaļu slēgšana būtu skārusi arī šo Pierīgas ciemu. Un daudziem ir neizpratne: vai tik tiešām tukšums Latvijā ir tik liels, ka jau bīstami pietuvojies galvaspilsētai?

Mans plāns ir kļūt par mušu uz sienas un vērot. Tas, protams, ir problemātiski: pasta nodaļas telpas ir nelielas, ir gaiša pēcpusdiena un visi tiek pamanīti. Es nosēžos blakus uzgaidāmajā telpā un nezinu, ko gaidu. Sākumā liekas, ka nekas te nenotiks. Taču tie ir maldi. Caur stikliem vēroju nodaļas darbu. Man pretī raugās Maršals no "Ķepu patruļas". Nelielajā drukātās preses piedāvājumā dominē izdevumi pašiem mazākajiem lasītājiem. Uz letes izliktas pildspalvas un pastmarkas.

Kamēr lēnām kļūstu neredzama, ienāk pirmā nodaļas kliente. Viņas mērķis ir saņemt paciņu, par ko vēl jāpiemaksā – droši vien kāda trūkstoša muitas nodeva vai nodoklis. "Mēs būsim tagad mūžīgi, kamēr kāds mūs atkal nepiespiedīs," uz sievietes bažām par nodaļas nākotni atbild pasta darbiniece. "Latvijas Pasts" dienu iepriekš ir paziņojis, ka tomēr vēl neslēgs 105 nodaļas. Tostarp nodaļu Carnikavā. Kāda kundze tikmēr atnākusi pēc pensijas, vienlaikus ar darbiniekiem arī aprunājas par "Latvijas Pasta" nodaļu tīklu. "Ķeras slaucamai govij pie kakla un kauj nost," viņai ir vērtējums par iepriekš iecerētajām pārmaiņām, maciņā ieliekot saņemtos 245 eiro.

Tikmēr durvis ver kāds vīrs, kurš

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!