Foto: F64

Viens no Eiropas spēcīgākajiem un turīgākajiem basketbola klubiem Stambulas "Fenerbahce" pēc Pasaules kausa izcīņas nolēma, ka latvietis Artūrs Žagars nākotnē varētu kļūt par vienu no komandas stūrakmeņiem. Turcijas basketbola grands šobrīd investē nākotnē, apzinoties, ka talantīgu spēlētāju resursi vienmēr būs ierobežoti.

Jau vēstīts, ka Artūrs Žagars noslēdza trīs gadu līgumu ar desmitkārtējo Turcijas čempionvienību Stambulas "Fenerbahce", taču viņš savā pirmajā gadā būs izīrēts Lietuvas klubam Viļņas "Wolves", kas spēlēs Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eiropas kausa izcīņā. Tur viņš pēc iespaidīgā snieguma Pasaules kausā varēs vēl vairāk apbružāties augsta līmeņa klubu basketbolā.


"Fenerbahce" parasti ārzemniekus neizīrē


"Stambulas "Fenerbahce" redzēja iespēju un to izmantoja," par līguma noslēgšanu ar Žagaru "Delfi" teica turku basketbola žurnāliste un raidījumu vadītāja Didema Girsera. "Es skatījos Pasaules kausa izcīņas spēles un domāju par to, kurš Eirolīgas klubs iegūs šo puisi. Viņš noteikti atstāja lielu iespaidu par savu talantu, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka viņš nonāca Eirolīgas kluba paspārnē."

"Fenerbahce" līdzjutēji esot bijuši diezgan sajūsmināti par līguma noslēgšanu ar Žagaru, jo klubam saspēles vadītāja pozīcijā ir problēmas. Klubā spēlējošais Brazīlijas basketbolists Rauls Neto Pasaules kausā guva nopietnu ceļgala savainojumu, tāpēc Turcijas klubs turpināja sadarbību ar grieķi Niku Kalatesu, lai arī fani par viņu neesot sajūsmā. "Viņam pirms tam pat ļāva meklēt jaunu klubu," teica Girsera. "Domāju, ka līguma parakstīšana ar Žagaru līdzjutējiem radīja sajūsmu, bet tajā pašā laikā cilvēki vēl nezina, ko sagaidīt."

Žurnāliste no Turcijas sarunā ar "Delfi" atzina, ka neatceras citus gadījumus, kad "Fenerbahce" uzreiz pēc līguma noslēgšanas ar ārvalstu basketbolistu viņu uzreiz izīrē kādam citam klubam. "Tā parasti nenotiek. Līdz šim

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!