Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piedzīvot avāriju autosporta sacensībās vienmēr izmaksā lielas naudas summas, tomēr mašīnas sadauzīšana prestižākajā autosporta klasē F-1 tēriņus padara vēl lielākus. Šajā sezonā "Williams" komandas debitants Logans Sārdžents savai komandai sagādājis diezgan daudz papildus darba un tēriņu.

2023. gada F-1 sezonā aizvadīti 16 no 22 posmiem, kuros cīņā par uzvarām dominējusi "Red Bull" komanda un Makss Verstapens. Tomēr tas nenozīmē, ka spēkošanās par zemākām vietām bijusi garlaicīga. Šīs sezonas laikā redzams, ka vidējais spēku samērs ir izlīdzinājies, tāpēc daudz vairāk nosaka braucēju meistarība.

Pagaidām šajā sezonā no pilotiem, kuri piedalījušies visos posmos, bez punktiem palicis vienīgi amerikānis Sārdžents, kurš šajā sezonā debitē F-1 čempionātā. Viņa pirmo sezonu visaugstākā līmeņa sacensībās grūti nosaukt par veiksmīgu, jo viņa komandas biedrs Alekss Albons ar "Williams" formulu kopvērtējumā ierindojas 13. vietā ar izcīnītu 21 punktu.

Tomēr Sārdžents ir pārliecinošs līderis aptuvenajos aprēķinos, cik šajā sezonā izmaksājušas pilotu avārijas. Viņš aizvadītajā posmā Japānā kvalifikācijā pēdējā pagriezienā nesavaldīja mašīnas aizmugurējo daļu un ietriecās trases aizsargbarjerā. Pēc šīs avārijas formula pamatīgi tika sabojāta, un "Williams" komandai šī avārija izmaksāja aptuveni 1,1 miljonu dolāru (1,04 miljonus eiro).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!