Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) toni nosaka superzvaigznes. Viņi ietekmē komandas rezultātus, kluba ienākumus no biļešu tirdzniecības un reklāmas līgumiem un arī sastāva komplektēšanu. Trešdien Milvoki "Bucks" maiņas darījumā ieguva vienu no savas paaudzes labākajiem saspēles vadītājiem Deimienu Lilardu. Pirms mēneša "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo norādīja, ka sagaida ievērojamus pastiprinājumus sastāvā pirms līguma pagarināšanas ar komandu. Pagaidām Milvoki komanda dara visu, lai savai zvaigznei izpatiktu.

33 gadus vecais Lilards 1.jūlijā diezgan negaidīti pieprasīja aizmainīšanu. Viņš Portlendā aizvadījis visas savas profesionālā basketbola 11 sezonas, bijis uzticīgs "Trail Blazers" organizācijai, kaut arī tai tikai vienreiz pa šo laiku izdevies pārvarēt izslēgšanas turnīra otro kārtu. Pieprasījums tikt aizmainītam turklāt nāca ar konkrētu nosacījumu – tikai uz Maiami "Heat", kas šogad spēlēja NBA finālā, tajā zaudējot Denveras "Nuggets". "Trail Blazers" esot ilgstoši diskutējusi ar "Heat", taču par darījumu vienoties tā arī nespēja. Portlendas kluba vadība izskatīja dažādas iespējas, lai par sava līdera atdošanu būtu ieguvums pašiem.

Lilards "Heat" vienībai vēlējās pievienoties ne tikai tāpēc, ka tā pagājušajā sezonā spēlēja NBA finālā, bet arī tāpēc, ka tur būtu ievērojami mazāka algas daļa jāatstāj nodokļos, tomēr "Trail Blazers" sarunas ar "Heat" nevirzījās uz priekšu. Septembra vidū basketbolista aģents Ārons Gudvins esot gribējis uzzināt, uz kurām citām komandām pats Lilards gribētu pārcelties. "Bucks" un Bruklinas "Nets" esot bijušas komandas, kurās viņš būtu ar mieru spēlēt. Ūdeni nedaudz saduļķoja Toronto "Raptors", kas izteica saistošu piedāvājumu Portlendai, tomēr līdz reālam darījumam esot pietrūcis tikai nedaudz.

"Bucks" bija svarīgi nopietni pastiprināt savu sastāvu, jo Adetokunbo augusta pēdējās dienās pastāstīja, ka pirms līguma pagarināšanas ar Milvoki komandu sagaida pastiprinājumus sastāvā, lai varētu cīnīties par vēl vienu NBA čempionu titulu. Lai arī viņš jau rudenī var vienoties par līguma pagarināšanu, tomēr pagaidām viņš nolēmis nesteigties

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!