Drīzumā var būt sagaidāma Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) apvienošanās un valstij turpmāk būtu viens partneris valsts finanšu līdzekļu pārdalē, ceturtdien "Delfi TV" sporta diskusiju raidījumā "Aizmugure" atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta vadītājs Vladimirs Šteinbergs.

2022. gadā iepriekšējā Saeimas sasaukuma Sporta apakškomisija un tās vadītājs Sandis Riekstiņš aktīvi strādāja, lai mazinātu birokrātisko aparātu sporta jomā un valsts finansējums plūstu caur vienu organizāciju. Abas organizācijas nespēja atrast nekādu kompromisu, vēlāk bija plānots, ka jaunais finansējuma modelis sāks strādāt no 2023. gada, tomēr 13. Saeimas noslēgumā LOK un LSFP nespēja atrast kopsaucēju. Tādējādi valsts finansējuma modelis sporta nozarē palika nemainīgs arī 2023. gadā.

2023. gada pavasarī darbu IZM pārtrauca Sporta departamenta ilggadējais vadītājs Edgars Severs. Ilgu laiku neizdevās atrast departamenta vadītāju un tikai ar otro piegājienu konkursa kārtībā IZM atrada jauno "sporta ministru" – Šteinbergu. Līdz ar to ievilkās arī darbs pie sporta finansējuma modeļa izstrādes.

Raidījumā "Aizmugure" Šteinbergs atklāja, ka šobrīd IZM gaiteņos top jaunā finansējuma modeļa vīzija, notiek pēdējās saskaņošanas, lai varētu publiski teikt, kā turpmāk notiksies sporta finansēšana. "Bija tikšanās ar LOK un LSFP, kur runājām par finansējumu. Viens no modeļiem ir tāds, ka ministrija vairāk uzņemas un ir jānodrošina pārskatāmāks pārvaldības modelis."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!