Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV motorsporta komanda "Andretti" nonākusi viena soļa attālumā no pievienošanās prestižākajai autosporta klasei F-1, tomēr tai priekšā vēl ir sarežģītākais process, lai kļūtu par pilntiesīgu čempionāta dalībnieci.

"Andretti" kļuvusi par vienīgo komandu, kuru Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) izvirzījusi uz noslēdzošo kārtu pirms apstiprināšanas par F-1 dalībnieci. Tagad ASV bāzētā motorsporta komanda var uzsākt diskusijas par komerciālo pusi, kurā komandas vadībai ar Maiklu Andreti priekšgalā būs jāpārliecina pārējās 10 F-1 vienības, ka "Andretti" pievienošanās dos finansiālu labumu čempionātam ilgtermiņā.

Neraugoties uz to, ka FIA "Andretti" komandu pielaida izšķirošajai izvērtēšanas kārtai, F-1 var joprojām atteikties no paplašināšanās. "Mēs esam pieņēmuši FIA izdarītos secinājumus. Tagad mēs veiksim savu izvērtēšanu atlikušajam pieteikumam," teikts F-1 paziņojumā. FIA prezidents Mohammeds ben Sulajems iepriekš paudis, ka ļoti vēlas F-1 pievienot jaunu komandu. Savukārt FOM Stefano Demenikali vadībā šajā ziņā bijuši daudz piesardzīgāki.

Kopš februāra bija atvērta pieteikšanās F-1 čempionātam, un tajā FIA analizēja vairāku potenciālo komandu pieteikumus. Septembra izskaņā tika paziņots, ka trīs komandu pieteikumi otrajā kārtā tika noraidīti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!