Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Saūda Arābija aizvadītajā vasarā futbolistu nolīgšanā iztērēja teju 900 miljonus eiro, kas bija vairāk nekā spēcīgās līgas Francijā, Vācijā, Itālijā un Spānijā. Uz Tuvajiem Austrumiem savos brieduma gados pārcēlušās vairākas pasaules zvaigznes, iespaidīgie tēriņi padarījuši Saūda Arābiju par vienu no lielākajiem futbola tirgiem. Tomēr vietējā līga jau gadiem saskaras ar noklusētu un elites futbolam nepieklājīgu izaicinājumu – apmeklētības problēmu stadionos. Uz "Liverpool" leģendas Stīvena Džerārda vadītās komandas "Al Ettifaq", kuras kapteinis ir UEFA Čempionu līgas trofejas ieguvējs Džordans Hendersons, maču neieradās pat 700 skatītāju...


Spēles spoku stadionos pasaules futbola zvaigznēm Saūda Arābijā nav retums. Vidusmēra vai lejasgala klubus, kas vasarā neiesaistījās naudīgos darījumos, regulāri apmeklē mazāk par 1000 cilvēkiem, dažreiz tie ir tikai pāris simti. Piemēram, septembra sākumā "Al Riyadh" un "Al Akhdoud" cīņu klātienē vēroja nieka 133 skatītāji. Tas ir mazāk nekā uz spēlēm vidēji nāk Latvijas futbola Virslīgā.

Saūda Arābijā ir viela pārdomām, ņemot vērā arī to, ka šī valsts vēlas sekot Kataras piemēram un uzņem 2034. gada Pasaules kausa finālturnīru.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !