Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

12. maijā vēlu vakarā Vladimirs Putins Krievijas Federācijas padomē nosauca jaunu aizsardzības ministra kandidātu. Sergeja Šoigu (attēlā), kurš amatā bija 12 gadus, vietā Krievijas līderis ieteica ekonomistu, vicepremjeru Andreju Belousovu. Eksperti un "Delfi" avoti Maskavā Belousova iespējas vērtē skeptiski un uzskata, ka jaunā iecelšana amatā spēcina civilās birokrātijas ietekmi.

Šoigu aizstāšana ar Belousovu ir vienīgā izmaiņa, ko Putins veica valdības spēka blokā. Arī ārpolitikā nekādu pārmaiņu – ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs savu krēslu saglabāja. Šoigu turpmāk būs Drošības padomes sekretārs, stājoties Nikolaja Patrušova vietā.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Belousova iecelšanu amatā skaidroja ar aizsardzības izdevumu pieaugumu (līdz 109 miljardiem eiro) un piebilda: "Lai radītu apstākļus ekonomiskajai konkurentspējai, Aizsardzības ministrijai jābūt absolūti atvērtai inovācijām, visu progresīvo ideju ieviešanai."

"Šī iecelšana amatā pamatojas uz personiskās lojalitātes principu. Belousovs ir Putinam saprotams, viņam ir labs dosjē," "Delfi" skaidro trimdinieks, ekonomists Igors Lipsics, viens no Maskavas Ekonomikas augstskolas dibinātājiem. "Tas nozīmē, ka Putinam vairs nav nekādu citu cilvēku. Šis cilvēks no armijas neko nesaprot, viņš nekad nav dienējis, šī joma viņam ir sveša, un arī viņš tai ir svešs."

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !