Foto: FOTO: DELFI

Lietuvu satricinājušais "Foxpay" skandāls jau ir gāzis no amata sociālās aizsardzības un darba lietu ministri Moniku Navickieni. Taču retais vien zina, ka šī uzņēmuma akcionāres Ievas Trinkūnaites ģimenei ir saistība arī ar prezidentu Gitanu Nausēdu. "Delfi.lt" pētīja šī biznesa pavedienus.

Patlaban sabiedrības uzmanības centrā nonākušā finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Foxpay" akcionāre ir pazīstamā lietuviešu uzņēmēja Ieva Trinkūnaite. Kopš šā gada februāra beigām uzņēmumu vada Sauļs Galatilts.

"Foxpay" valdē bija arī Navickienes vīrs Mindaugs Navicks. Viņš šo uzņēmumu arī vadīja. Pēc skandāla viņš sacīja, ka atkāpies no uzņēmuma valdes.

Nesen publiski kļuva zināms, ka Valdības darījumu komisija neļāva "Foxpay" īpašniecei Trinkūnaitei iegādāties uzņēmumu "Litlab", kura vienīgais akcionārs ir bijušās ministres Navickienes vīrs Navicks.

Bijušās ministres vīrs vada uzņēmumu Viļņas lidostā, tāpēc potenciālie pircēji tiek stingri izvērtēti. Kā jau iepriekš ziņots, Trinkūnaitei "Litlab" iegāde tika liegta, jo viņa bija saistīta ar apšaubāmas reputācijas cilvēkiem.

Komisija konstatēja, ka Trinkūnaite kā investore neatbilst valsts drošības interesēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!