Foto: AFP/Scanpix/LETA

Iedomājieties – jūs esat viens no pasaulē ietekmīgākajiem narkodīleriem. Vairums jūsu "kolēģu" gadu gaitā ir vai nu krituši no konkurējošā sindikāta slepkavu rokas, vai nonākuši aiz restēm. Savukārt jūs pats jau četras desmitgades esat izvairījies no varas iestāžu ķetnām, saglabājot noslēpumaina, teju vai neaizskarama dona tēlu.

Tad vienā jaukā dienā jūs no sava cīņu biedra saņemat piedāvājumu doties apskatīt nekustamos īpašumus Meksikas ziemeļos. Jūs iekāpjat lidmašīnā, domādams, ka jau drīz staigāsiet pa dzimtenes ārēm, bet beigās piezemējaties ASV. Tur jūs sagaida vietējās varas iestādes, arestē un aizved. Stulbi, vai ne? Tieši tas viņnedēļ notika ar ietekmīgo Meksikas gangsteri Ismaelu Sambadu jeb "El Majo"...

Sambada nav pirmais un droši vien arī nebūs pēdējais kriminālās pasaules smagsvars, kura brīvsolis noslēdzas tik muļķīgā veidā. Tomēr "El Majo" notveršana ir īpaša. Kaut vai tāpēc vien, ka iespēja meksikāni saslēgt roku dzelžos nāca kā pārsteigums arī pašiem amerikāņiem.

Kas ir "El Majo"?

Sambadas stāsts ir interesants ne tikai tāpēc, ka viņš bija viens no ietekmīgākajiem narkotiku karteļa līderiem noziedzīgās pasaules vēsturē, bet arī tādēļ, ka viņa "karjera" šajā biznesā bija ļoti ilga. Ja daudzi viņa priekšteči un līdzgaitnieki ar līdzīgu statusu jau bija nonākuši ieslodzījumā vai arī sešas pēdas zem zemes, tad "El Majo" bija palicis neskarts vairākas desmitgades.

Vīrs, kurš savulaik

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!