Foto: Andres Putting | Delfi Meedia

Igaunijas Harju apriņķa tiesā pagājušajā nedēļā notika iepriekšējā noklausīšanās Igaunijas pilsones Svetlanas Burcevas krimināllietā. Viņa atrodas apcietinājumā jau kopš marta sākuma aizdomās par sadarbību ar Krievijas valsts propagandas medijiem. Igaunijas prokuratūra izvirzīja Burcevai apsūdzību par starptautisko sankciju pārkāpšanu un valsts nodevību.

Burcevas advokāts Svens Sillars iesniedza lūgumu par apsūdzības nodošanu atpakaļ prokuratūrai. Viņaprāt, apsūdzībā ir trūkumi. "No apsūdzības raksta tiesa var secināt, ka daži dokumentālie pierādījumi ir mazāk nekā desmit lapu garumā, daži ievērojami garāki. Vai ir arī video?" lietas iepriekšējās noklausīšanās sēdē jautāja tiesnese Lea Pahkele. "Nē, bet mums ir vesela grāmata," atbildēja valsts prokurors Eneli Laurits.

Par ko tieši apsūdz Burcevu? Un par kādā stadijā ir tiesvedības pret bijušajiem Latvijas portālu "Sputnik" un "Baltnews" darbiniekiem?

"Hibrīdkarš par mieru"

Burceva Igaunijas pilsonību naturalizācijas ceļā ieguva 1994. gadā. Kopš 2017. gada viņa strādāja Krievijas mediju grupā "Rossija Segodnja" – dažādos tās Igaunijas tiešsaistes izdevumos atspoguļoja sabiedriskos notikumus pie mūsu ziemeļu kaimiņiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!