Foto: AP/Scanpix/LETA

Vārds "kafir" arābu valodā nozīmē "neticīgais". To par savu pseidonīmu izvēlējies pensionēts poļu pretizlūkošanas pulkvedis ar lielu militāro pieredzi, tostarp Afganistānā, un vairāku populāru spiegu grāmatu autors. "Delfi" ar viņu pārrunāja, kāpēc Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņa tuvāko loks drīzāk atgādina Staļina sistēmu, ne pašreizējos Eiropas politiķus, cik pārdomāti ir Kremļa plāni ar teroristiskiem uzbrukumiem un pasūtījuma slepkavībām īstenot hibrīdkaru visā Eiropā, kā arī to, vai vērts ticēt Maskavas miera piedāvājumiem.

Ja Ukrainā pieredzētā situācija atkārtotos, vai Baltijas valstis un Polija, kā arī NATO bloks būs gatavs tāda paša mēroga un intensitātes konvencionālajam karam, kāds pašlaik notiek Ukrainā, kur tiek izmantoti, piemēram, bezpilota lidaparāti un masveida raķešu uzbrukumi?

Uzskatu, ka mēs varētu tikt galā ar Maskavu ar tādu valstu kā Polija, Somija, Lietuva, Igaunija, Latvija, Ukraina un Zviedrija spēku, ja vien Vācija, Francija un Apvienotā Karaliste mūs atbalstītu (vai sliktākajā gadījumā vismaz neiejauktos). Protams, tas būtu asiņains konflikts, bet Krievija vairs nav neuzvarama, patiesībā var teikt, ka tā atrodas lejupslīdes stadijā, tās dienas ir skaitītas.

Pastāv lūzuma punkts, kad visas impērijas sāk iet uz leju, un tas nenotiek vienas nakts laikā, tas ir ilgs, konsekvents process. Tā notika ar Romas impēriju, tā notiek tagad ar Krieviju. Pēdējās lejupslīde sākās

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!