Foto: Kadrs no "Hezbollah" propagandas video

2023. gada 7. oktobris, kad negaidītu uzbrukumu sāka Gazas joslas teroristiskais grupējums "Hamās", kļuva par asiņaināko dienu Izraēlas valsts vēsturē, kas pamatīgi satricināja reģionu un pasauli. Tomēr notikumi varēja izvērsties vēl traģiskāki, ja savus plānus būtu izdevies īstenot Libānas radikālo islāmistu grupējuma specvienībai "Radwan".

Šogad 1. oktobrī Izraēlas aizsardzības spēki (IDF) paziņoja, ka ir sākuši sauszemes operāciju Libānas dienvidos, lai grautu par teroristisku atzītā grupējuma "Hezbollah" spējas apšaudīt ar raķetēm un apdraudēt Izraēlas ziemeļus. Tajā pašā dienā sekoja jau otrais tiešais Irānas raķešu uzbrukums Izraēlai, kas bija atbilde uz "Hezbollah" līdera Hasana Nasrallas nogalināšanu gaisa triecienā Libānā.

Taču jau ilgi pirms publiski izziņotā sauszemes iebrukuma Libānā IDF mēnešiem veica slepenus reidus kaimiņvalstī – lai novērstu "Hamās" veiktā terorakta scenārija atkārtojumu Izraēlas Galilejas reģionā valsts ziemeļos, kur to grasījusies pastrādāt labi apmācīta un apbruņota "Hezbollah" elitārā specvienība "Radwan".

"Radwan" rakstīts scenārijs

2023. gada plašais "Hamās" teroristu iebrukums Izraēlā izcēlās ar savu nežēlību un labi dokumentētām zvērībām. Uzbrukumā gāja bojā aptuveni 1200 cilvēku, vēl 251 tika nolaupīts.

Patiesībā "Hamās" šī iebrukuma plānu kopēja un pielāgoja vietējiem apstākļiem no scenārija, ko "Radwan" bija izstrādājis iebrukumam Izraēlas ziemeļos un Galilejas reģiona iekarošanai

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!